Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso 1 kg
papryka czerwona 1
cebula 1
ogórek kiszony 3
mąka
olej do smażenia
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz

Mięso wołowe lub wieprzowe kroimy w kostkę. Rzucamy na tłuszcz, lekko solimy i rumienimy mięso. Zalewamy wodą. Dodajemy przyprawę Prymat do gulaszu i dusimy do miękkości pod przykryciem. Kroimy w kostkę paprykę, cebulę i ogórki kiszone. Pod koniec duszenia dodajemy te składniki do gulaszu. Jeszcze trochę dusimy, a następnie dodajemy wodę, bo poprzednia wyparowała. Sos zagęszczamy mąką. Gulasz podajemy z dodatkami lub ewentualnie z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 21.10.2011 17:46
super
pioge7 18.10.2011 15:43
super, uwielbiam gulasz
gosia47-47 17.10.2011 19:34
musi być bardzo dobre :D chętnie wypróbuję jutro na obiad :D
Henryka2 17.10.2011 19:15
To zupa czy drugie danie?!
agnieszka214 17.10.2011 14:47
pycha
agnieszka214 17.10.2011 14:47
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak