Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z cebulą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
pomidor 6
olej
śmietana 12%
makaron kokardki
pietruszka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z cebulą

Na rozgrzany olej dajemy obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę i chwile podsmażamy. Pomidory parzymy i obieramy ze skórki, a następnie dodajemy do cebuli i wszystko razem chwile podsmażamy. Przygotowujemy wywar z warzyw i kostki ( 2,5 l bulionu). Podsmażoną cebulę i pomidora wrzucamy do bulionu i czekamy aż się zagotuje. Do zupy dodajemy makaron lub ryż albo lane ciasto. Gotową zupę rozlewamy do miseczek. Do każdej dodajemy śmietany i posypujemy pietruszką. Zupa ma lekko słodki smak przez cebulę. Słodki smak można zmienić dodając ostrą paprykę w proszku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 01.03.2012 16:23
pomidorówka jest ekstra
malaczarna23 26.10.2011 07:57
bardzo lubię pomidorową:)
KasiaK90 24.10.2011 09:47
pyszna zupka
pioge7 18.10.2011 15:43
mniam, jedna z moich ulubionych zup
pioge7 18.10.2011 15:42
mniam, jedna z moich ulubionych zup

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak