Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS ŚMIETANOWO-KOPERKOWY

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

smietana 18% 4 łyżki
koperek 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 1 szklanka
mąka 1 łyżka
cebula 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: SOS ŚMIETANOWO-KOPERKOWY

Cebule pokroić na drobną kostkę i zeszklić na oleju.Dolać pół szklanki wody i posiekany na drobno koperek.Gotować na małym ogniu około 10 minut.W garnuszku rozrobić mąkę z wodą i śmietaną i połączyć z sosem mieszając do
całkowitego połączenia.Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 19.06.2013 22:44
Najlepszy z koperkiem z własnego ogródka.
IlonaAlbertos 11.08.2012 20:10
Szybki do przygotowania.
IKrakowianka 27.05.2012 19:41
lubię taki sos do pulpecików
junox 20.12.2011 22:18
bardzo smaczny
smakoszek 05.11.2011 20:27
bardzo smaczny
barbara11561 04.11.2011 22:14
super
Mariusz10 25.10.2011 23:40
smaczny
MAR3STA 17.10.2011 22:41
pyszny, dawno nie robiłam
Kopiko1983 14.10.2011 06:37
Pyszny sos! Mniam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak