Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszki w kremie waniliowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 4 sztuki
cukier 1 łyżka
woda 2 szklanki
Krem:
mleko 1 ½ szklanki
mąka pszenna 1 łyżka
żółtko jajek 3 sztuki
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: gruszki w kremie waniliowym

Gruszki obrać pozbawić gniazdek nasiennych a następnie ugotować w dwóch szklankach wody z łyżka cukru. Osuszyć i ułożyć w miseczkach. Krem: z mleka odlać 3 łyżki i rozprowadzić nimi mąkę. Resztę mleka zagotować mieszając wlać mleko z mąką rozrobione i zagotować. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, wlać trochę mleka gorącego, dodać żółtka do reszty gorącego mleka ciągle mieszając potrzymać na słabym ogniu przez chwilę nie dopuszczając do wrzenia. Gdy krem zrobi się gęsty, wstawić garnek do zimnej wody i mieszając ostudzić krem, a następnie zalać nim gruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wojr63 30.04.2012 22:16
muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak