Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piegowata babka piaskowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 200 g
mąka ziemniaczana 200 g
margaryna 250 g
cukier 200 g
jajko 4 sztuki
mak 200 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 1/3 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
kiejek migdałowydo smaku
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: piegowata babka piaskowa

margarynę ucieramy z jajkami i cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, następnie dodajemy mleko ,olejek i mak. dokładnie ucieramy.
formę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą, pieczemy 45-60 min w piekarniku nagrzanym do 175 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 13.04.2012 20:11
FAJNA
Katarzyna/kate1980 23.10.2011 14:01
fajna nazwa
Katarzyna/kate1980 23.10.2011 14:01
fajna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak