Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z rabarbarem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 50 dag
twaróg 15 dag
cukier 7 dag
cukier waniliowy 1 opakowanie
sól do smaku
olej 4 łyżka
jajko 1
śmietana 125 ml
mąka ziemniaczana 1 łyżka
miód 2 łyżka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z rabarbarem

Rabarbar pokroić na drobne kawałki, piekarnik nastawić do 200 stopni C. Z twarogu, cukru, cukru waniliowego, soli, oleju i mleka przygotować ciasto serowe. Na ciasto rozłożyć kawałki rabarbaru, piec ok. 20 minut. Na upieczone ciasto polać śmietanę z miodem. Następnie piec jeszcze 15 minut. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak