Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z soli

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z Soli 8 szt
sok z cytryny 4 łyżki
wino białe 200 ml
rosół z kostki 200 ml
masło 1 łyżka
sól 1/2 łyżeczki
śmietana kremówka 125 ml
żółtko jajek 2 szt
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z soli

Filety płuczemy osączamy ściereczką i skrapiamy sokiem z cytryny,zwijamy w ruloniki i spinamy wykałaczkami.Rosół gotujemy z winem masłem i połową łyżeczki soli,wkładamy roladki doprowadzamy do wrzenia i trzymamy w wywarze około 12 min by naciągnęły smakiem wywaru,wyjmujemy i zostawiamy w ciepłym miejscu.Wywar rybny wygotowujemy by zmniejszył jego objętość o 1/3.,następnie wlewamy śmietankę i krótko razem gotujemy aż wytworzy się zawiesisty sos,zaciągamy go żółtkami i doprawiamy solą i pieprzem.Sos podajemy z roladkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 06.11.2011 09:17
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak