Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JAJKA FASZEROWANE KIEŁBASĄ

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 20 dag.
śmietana 3/4 opakowania
sól - do smaku
pieprz - do smaku
chrzan świeżo tarty 5 łyżeczek
szczypior posiekany - -
jajko ugotowane na twardo - -

Przepis i sposób przygotowania na: JAJKA FASZEROWANE KIEŁBASĄ

Jajka obrać, przekroić na połówki, wyjąć żółtka. Kiełbasę pokroić na bardzo drobno, połączyć z żółtkami, posiekanym szczypiorkiem, dodać niewielką ilość śmietany oraz sól do smaku, wymieszać. Masą faszerować połówki jajek. Śmietanę wymieszać z tartym chrzanem oraz solą do smaku. Sosem polać jajka.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak