Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z jabłek, gruszek i śliwek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2
gruszki 2
śliwki 5
winogrona 1 kiść
orzechy włoskie 1 garść
cukier puder 1 łyżeczka
sok z cytryny
wino deserowe 1,5 kieliszka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z jabłek, gruszek i śliwek

Jabłka i gruszki obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny. Ze śliwek usunąć pestki i pokroić na ćwiartki, a winogrona na połówki. Owoce wymieszać z cukrem pudrem i polać winem. Posypać posiekanymi orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak