Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowa wątróbka w śmietanie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1/2 kg
cebula 1
papryka żółta 1
śmietana 12% 200 gram
cukier 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 płaska łyżeczka
sól do smaku
natka pietruszki
oregano
mąka pszenna do panierowania
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 płaska łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowa wątróbka w śmietanie

Wątróbkę opłukać i wykroić zbędny tłuszczyk,błonki.Do wątróbki dodać po pół płaskiej łyżeczki papryki słodkiej,pieprzu ziołowego i czarnego .Wymieszać i panierować w mące.Cebulę obrać i drobno posiekać.Paprykę umyć i pokroić.Wątróbki usmażyć na rumiano dodać cebulę,paprykę i chwilę smażyć.Podlać ok. pół szklanki gorącej wody i dodać śmietanę. Posolić do smaku,dodać cukier i dusić ok.10- 15 minut na małym ogniu.Zioła opłukać,posiekać i dodać do sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 21.10.2012 20:20
uwielbiam wątróbkę, pyszności jak dla mnie
PaniMISIOWA 05.06.2012 17:56
choć nie przepadam za wątróbką, ten przepis jest apetyczny
smakowita 11.02.2012 14:16
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
Sylwia56
Sylwia56 24.12.2011 22:28
ciekawe
alaaa 21.12.2011 19:53
smaczna,,
MAR3STA 11.12.2011 21:43
robię podobnie i jest świetna
calliope 02.12.2011 19:28
fajna
Mariusz10 10.11.2011 19:23
pewnie pyszna
misia53 29.09.2011 20:00
nie jestem amatorem watróbki ale może ta by mi posmakowała?!
pioge7 29.09.2011 09:07
pycha
Henryka2 28.09.2011 22:44
Ciekawy pomysł na wątróbkę.
matriasik 28.09.2011 22:03
Fajna i apetyczna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak