Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocne babeczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dowolne ciasto na paszteciki wg uznania
kukurydza konserwowa 1/2 puszki
jajko 3 sztuki
szynka 2 plastry
majonez 2-3 łyżki
ogórek konserwowy 1 sztuka
por 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocne babeczki

Ciastem wylepiamy foremki do babeczek i pieczemy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Kukurydzę osączamy z zalewy. Szynkę, ogórek i jajka kroimy w kostkę. Pora kroimy w półplasterki. Wszystko razem mieszamy, dodajemy majonez i doprawiamy do smaku. Nakładamy do babeczek i dowolnie dekorujemy.

Na spód babeczki można włożyć kolorowe jajko albo maleńką niespodziankę. Jeśli niespodzianka nie jest jajkiem zawijamy w folię aluminiową. Jest przy tym fajna zabawa, bo zawartość babeczek jest nieznana.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 04.11.2014 07:31
śliczne babeczki
Jagódka77 05.10.2014 13:45
ciekawy pomysł
erym 04.08.2014 13:58
inspiracja na Wielkanoc super!
Ela15 06.07.2014 20:53
bardzo fajne
gosia561 07.04.2014 19:05
świetnie wyglądają
marcia7 05.04.2014 18:43
rewelacyjny pomysł
Izka192 15.10.2013 13:01
świetny pomysł
aniapetr 08.04.2012 21:54
super przepis, pięknie wyglądają i świetnie smakują
katarzynka455 03.04.2012 09:45
bardzo fajne babeczki
meredith 29.03.2012 12:22
piekne!
tomek18 24.02.2012 09:08
świetnie wyglądają i pyszne są napewno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak