Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziołowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koperek 5 łyżka
masło 2 łyżka
mąka 2 łyżka
bulion 3 szklanka
sok z cytryny
sól do smaku
pieprz do smaku
jaja 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziołowa

Przesmażoną z masłem mąkę przełożyć do garnka i zalać zimnym bulionem z dodatkiem ziół. Gotować 5 min. i po ostudzeniu zmiksować oraz dodać jogurt lub śmietanę. Następnie ponownie podgrzać i przyprawić solą, białym pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Ugotowanymi na twardo jajami udekorować zupę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak