Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leniwe pierogi z mąki amarantusowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl
mąka amarantusowa 1/2 szkl
jajko 3 szt
sól do smaku
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
twaróg 60 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Leniwe pierogi z mąki amarantusowej

Ser zemleć,żółtka rozetrzeć i połączyć z serem,dodać ubitą wcześniej pianę i część dwóch mąk,delikatnie wymieszać ciasto,wyłożyć na stolnicę posypaną mąką i uformować wałek,następnie spłaszczyć go i kroić w romby i rzucać na gotującą się ,osoloną wodę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 24.02.2012 08:10
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak