Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietka czosnkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bagietka 3 sztuki
masło 1 kostka
czosnek 1 główka
sól
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietka czosnkowa

Kroki postępowania

1
Bagietki nakrajamy na głębokość większą niż połowę (ok. 3/4) tak, żeby bagietka się nie rozpadła,a żeby można było swobodnie oderwać kromkę.
Krok 1 - Bagietka czosnkowa foto
2
Do miski wrzucamy miękkie masło, wciskamy czosnek (ok.5 dużych ząbków), wsypujemy paprykę słodką i zioła. Miksujemy do czasu uzyskania jednolitej masy. Nakrojoną bagietkę smarujemy z każdej strony.
Krok 2 - Bagietka czosnkowa foto
3
Bagietki zawijamy w folię aluminiową i odstawiamy na ok. 1 godzinę do lodówki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 185 st.C przez 15 minut. Następnie odwijamy folię i przez ok. 5 minut pieczemy w termoobiegu, co sprawia, że bagietki są chrupiące.
Krok 3 - Bagietka czosnkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati3 09.06.2012 21:22
fajna
Jarlin 21.09.2011 08:45
Lubię taką bagietkę
Monika111 21.09.2011 08:42
Pyszna :)
ziutula
ziutula 21.09.2011 08:14
do barszczyku bym zjadła..
Magdalena67 20.09.2011 15:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak