Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schabowe z bazylią i fasolką szparagową

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 6 plastrów
sól
pieprz
bazylia 1 łyżka
fasolka szparagowa 30 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: schabowe z bazylią i fasolką szparagową

Kroki postępowania

1
Każdy kotlet doprawiamy solą i ubijamy przez torebkę foliową, tak aby kotlety były dość cienkie, jeśli ktoś woli może zrobić grubsze.
Krok 1 - schabowe z bazylią i fasolką szparagową foto
2
Jajka rozbijamy z solą, pieprzem i bazylią. Do jajka wrzucamy wszystkie kotlety i dokładnie mieszamy, tak aby jajko dostało się do każdego kotleta.
Krok 2 - schabowe z bazylią i fasolką szparagową foto
3
Każdy kotlet należy dokładnie opanierować w bułce tartej.
Krok 3 - schabowe z bazylią i fasolką szparagową foto
4
Każdy kawałek mięsa smażymy na chrupko z każdej strony. Fasolkę gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Krok 4 - schabowe z bazylią i fasolką szparagową foto
5
Schabowe podajemy z ziemniakami z wody i fasolką.
Krok 5 - schabowe z bazylią i fasolką szparagową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.10.2013 00:34
Dobry obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak