Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz w soku z mandarynek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mandarynki 2 szt
czosnek 2 ząbki
oliwa 2 łyżki
sól
pieprz
filet z dorsza 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz w soku z mandarynek

Umyte i osuszone filety marynujemy na pół godziny w soku z wyciśniętych mandarynek wymieszanym z oliwą,i przeciśniętym przez praskę czosnkiem szczyptą soli i pieprzu.Można dodać kawałek skórki z mandarynki pokrojony na bardzo cienkie paseczki.Wkładamy do koszyczków i zarumieniamy z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 16.10.2011 11:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak