Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuska niespodzianka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwicy wieprzowej 500 g
mąki 300 g
liście kapusty włoskiej 6 szt
soli 1 łyżeczka
masła 250 g
pieczarek 250 g
śmietany 3 łyżki
cebuli 120 g
słoniny plaster 1 szt
szynka np gotowana 120 g
jajko 1 szt
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Francuska niespodzianka

Masło, mąkę i sól siekamy nożem. Zagniatamy z nich ciasto dodając do niej stopniowo wody, rozwałkowujemy na 3 mm. Wkładamy do lodówki. Wlewamy olej na patelnię. Podgrzewamy, następnie polędwice obsmażamy. Solimy i odstawiamy. Liście kapusty gotujemy, przelewamy zimną wodą i odstawiamy na bok. Cebulę, pieczarki i szynkę pokroić. Cebulę należy zeszklić dodajemy grzyby i dusimy do odparowania. Po wystygnięciu łączymy z szynką, jajkiem i śmietaną. Na rozwałkowane ciasto kładziemy słoninę, liście i farsz i mięso. Zwijamy. Pieczemy w 30 min w 220 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak