Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spagetti z mięsem wołowo-wieprzowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone
sól
przecier pomidorowy
makaron
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: Spagetti z mięsem wołowo-wieprzowym

Mięso mielone wieprzowo-wołowe wrzucić na rozgrzaną oliwę. Dodajemy szczyptę soli i trochę pieprzu, następnie suszoną bazylię i oregano. Gdy mięso będzie już dobre, najlepiej by były malutkie kawałeczki, a nie sklejone, dodajemy przecier pomidorowy. Próbujemy i wszystko doprawiamy, jeżeli jest taka potrzeba. W dużym garnku gotujemy wodę na makaron, gdy zacznie wrzeć dodajemy sól i łyżkę oliwy. Pilnujemy by makaron się nie rozgotował (ma być al-dente). Gotowy makaron układamy na porcje, na duże talerze. Na wierzch dodajemy sos. Wszystko posypujemy startym parmezanem i dodajemy świeże listki bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 30.09.2013 17:52
same pyszności
adam1f 15.04.2013 07:53
super danie
Jodaj 18.01.2012 13:11
mniam :):):)
ajres 16.01.2012 19:33
dobre
Brigitte 13.11.2011 11:35
Rzeczywiście podobny :)
Katarzyna74 03.11.2011 09:08
wygląda super
pacpaw 25.10.2011 21:02
muszę tez zrobić z mięsa mieszanego
Justa32 01.10.2011 19:15
smaczne
Ela15 01.10.2011 10:14
mniam mniam
Tomasz17 25.09.2011 12:11
super
dianix 12.09.2011 11:30
ja takze bardzo lubie
Grazyna0211 10.09.2011 16:51
pyszne danie!
Ania67 08.09.2011 10:12
świetne
IZABELA29 08.09.2011 08:33
pysznie i szybko
ziutula
ziutula 07.09.2011 12:36
lubimy takie makarony z mięskiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak