Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białe wino 1 szklanka
miód gryczany 3 łyżki
świeże zioła do smaku
Musztarda francuska Prymat 3 łyżki
sok z cytryny 1 sztuka
skórka z limonki 1 sztuka
oliwa do smaku
pierś z kurczaka 2 sztuki
pomidorki cherry do smaku
czosnek 3 ząbki
kabaczek 1 sztuka
papryka 3 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki marynowane

Przyprawy wymieszać z czosnkiem,winem, miodem. sokiem z cytryny, musztardą i skórką z limonki. Mięso i warzywa pokroić. Nakłuwać po kolei na patyczki. Zanurzyć w marynacie na ok 1 godzinę przed grillem. Schować do lodówki. Po godzinie szaszłyki piec na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak