Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pejzanka z łazankami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młoda kura lub duży kurczak 3/4 szklanka
cebula
ziemniak 40 dag
jagnięcina 50 dag
łazanki 15 dag
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ząbek czosnku 2
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
włoszczyzna 1 (bez kapusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pejzanka z łazankami

Fasolę zalać wrzącą wodą, przykryć i odstawić na dwie godziny, po czym odcedzić, zalać 2 litrami świeżej wody, dodać umyte mięso, liść laurowy, ziele angielskie i gotować na bardzo małym ogniu pod przykryciem. Gdy mięso i fasola, będą prawie miękkie, dodać obrane ziemniaki pokrojone w kostkę, pokrojoną włoszczyznę, cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Po 15 minutach wsypać łazanki i ugotować. Przyprawić zupę do smaku maggi, solą i pieprzem. Mięso wyjąć oddzielić od kości, pokroić na małe kawałki i włożyć do zupy. Podawać z ciemnym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak