Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z włoską kapustą i szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łazanek 40 dag
słonina 5 dag
cebula 1-2 szt
wędzona szynka 25 dag
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku
kapusta włoska 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z włoską kapustą i szynką

Kapustę oczyścić z zewnątrznych liści, opłukać, przekroić na ćwiartki, z każdej wyciąć głąb, a liście włożyć do wrzącej osolonej wody i ugotować. Miękką odcedzić, odcisnąć i posiekać. Drobno pokroić słoninę, stopić i na złoto podsmażyć na niej posiekną cebulę. Następnie włożyć kapustę, pokroić w paski wędlinę, wlać maggi i mieszjąc, smażyć kilka minut. Łazanki ugotować al dentr, odcedzić, od razu wymieszać z farszem z kapusty i przełożyć na wygrzny półmisek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 29.11.2011 16:43
smaczne
kriso 14.09.2011 14:15
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak