Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oponki waniliowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1o dag
mąka 3 szklanki
cukier pół szklanki
cukier waniliowy torebka
budyń waniliowy pół torebki
jaja 2
śmietana 4 łyżki
proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Oponki waniliowe

Mąkę przesiać i połączyć z proszkiem. Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym oraz budyniem. Utarte wyłożyć do mąki i wyrobić ciasto. Rozwałkować na 0,5 cm i wykrawać okrągłe oponki z dziurką. Smażyć 3 do 4 minut. Posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak