Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka w sosie pikantno - cebulowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka 1 kg
cebula 3 sztuki
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
woda 2 szklanki
olej do smażenia
dżem morelowy 2 łyżki
żurawina
sos chili 4 (słodki)

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka w sosie pikantno - cebulowym

Skrzydełka umyć. Patelnię rozgrzać z olejem i wrzucić skrzydełka.
Smażyć z dwóch stron.
W międzyczasie obrać cebulę i pokroić na piórka. Wrzucić na patelnię i podsmażyć ze skrzydełkami. Dolać wody. Dodać sos chili. Wsypać wegetę.
Dodać 2 łyżki dżemu morelowego.
Wszystko razem poddusić przy zamkniętej pokrywce.
Skrzydełka po wyjęciu posypać żurawiną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiek1 25.08.2011 16:46
Jak dla mnie - idealne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak