Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z marynowanych buraków

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki gotowane 1/2 kg
wino czerwone wytrawne 3/4 szklanki
ocet winny czerwony 1/3 szklanki
cebula czerwona 1 szt
śliwki suszone garsc
Goździki całe Prymat 3 szt
oliwa 2 łyżki
chrzan 1/2 łyżeczki
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z marynowanych buraków

Ugotowane i ostudzone buraki obieramy ze skóry kroimy w plasterki i układamy w słoiku.Wino gotujemy z octem gozdzikami,listkiem laurowym zielem angielskim i cebulą pokrojoną w piórka.Buraki zalewamy zalewą dodajemy przekrojone na pół śliwki i zakręcamy i odstawiamy na dobę do lodówki.Przed podaniem wyjmujemy buraki z cebulą i śliwkami wyrzucamy przyprawy a część sosu mieszamy z chrzanem,oliwą i doprawiamy do smaku solą pieprzem i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 26.08.2011 07:25
Muszę wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak