Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona karkówka z pieczarkami i cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4 sztuki
pieczarki 400 gram
sól
pieprz
czosnek
karkówka 4 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona karkówka z pieczarkami i cebulką

Karkówkę maczamy w oliwie z solą, pieprzem i oregano. Pieczarki i cebulkę kroimy na talarki smażymy przez ok 15 min. W naczyniu żaroodporny smarujemy oliwą dno, kładziemy karkówkę i wcześniej smażoną cebulę i pieczarki. Na wierzch tarkujemy ser i całość zapiekamy przez ok. 30 minut.

Dla lepszego efektu lepiej karkówkę podsmażyć z pieczarkami i cebulką z wierzchu

Jako dodatek ziemniaki młode

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak