Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety nadziane chlebem tostowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
sos sojowy
sok z cytryny
cebula biała
Szczypiorek cienki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
ząbki czosnku 2 sztuk
bulion drobiowy 100 ml
olej do smażenia
sól
chleb tostowy 2-3 kromki
ser gouda 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety nadziane chlebem tostowym

Kotlety dość grube nacinamy w poprzek tworząc kieszonkę.
Skrapiamy sokiem z cytryny i sosem sojowym.
Posypujemy lekko sola i pieprzem i odstawiamy na chwilę .
Z chleba odkrawamy skórkę , resztę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju na tzw. grzanki.
Cebule kroimy drobno , szczypior siekamy i razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę dodajemy do pieczonego chleba.
Wlewamy bulion ,mieszamy i dusimy koło 4 minut.
Dodajemy ser, doprawiamy do smaku i mieszamy.
Do kieszonek w mięsie nakładamy po równych porcjach farszu.
Spinamy wykałaczkami .
Smażymy kotlety z obu stron na patelni grillowej.
Jeśli takiej nie mamy to smażymy na tradycyjnej na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 09.05.2013 08:29
bardzo apetyczne
jeta72 07.05.2013 08:13
jeszcze takich nie jadłam - czas spróbować :-)
kate.500 05.02.2013 20:29
pyszny pomysl
misia53 30.09.2012 16:44
fajny przepis
Seba 23.05.2012 08:45
pycha
ben-ka 11.10.2011 09:01
Fajny pomysł dla mnie to coś nowego.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak