Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane pieczarki ze szpinakiem i mozarellą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak świeży 30 dag
czosnek 2 ząbki
Kucharek przyprawa do potraw
mozarella 2 kulki
pieprz
masło
pieczarki 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane pieczarki ze szpinakiem i mozarellą

Pieczarki obieramy ze skórki- odcinamy nóżki.
Na rozgrzane masło wrzucamy zmiażdżony czosnek i pokrojone drobno nóżki pieczarek.
Szpinak sparzamy wrzącą wodą- odcedzamy, kroimy i wrzucamy na patelnię.
Wszystko przyprawiamy i podsmażamy.
Farsz nakładamy na pieczarkowe kapelusze- przykrywamy plastrami mozarelli, a następnie zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do około 200 stopni około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 27.09.2012 16:01
wygląd na 5+
jeta72 31.07.2012 18:49
pycha
Gosia20 30.04.2012 12:51
muszą być pyszne
Ewelina47 31.03.2012 21:17
wyglądają super
Iwona45 10.12.2011 15:12
super
Izabela/bella81 07.10.2011 09:33
świetne
Krystyna32 25.08.2011 19:16
super
Angelika10 24.08.2011 20:44
Uwielbiam mniam....
smakowita 19.08.2011 10:15
ze szpinakiem jeszcze nie robiłam ,muszę wypróbować
Kopiko1983 17.08.2011 06:36
Apetyczne! Mniam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak