Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z leśnymi grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brzozaki 25 dkg
kurki 25 dkg
cebula 1 sztuka
ryż 1 torebka
śmietana 12% 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki
olej do smażenia
kurkuma 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z leśnymi grzybami

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Grzyby oczyścić, umyć, dowolnie pokroić. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Dodać do niej grzyby i smażyć dalej razem tak długo, aż cały płyn z grzybów wyparuje. Oprószyć solą i pieprzem. Dodać kurkumę i ryż, wymieszać. Wlać śmietankę, wymieszać i dusić bez przykrycia, aż potrawa zgęstnieje. Podawać posypane posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 06.12.2012 11:28
apetyczne danie
Renia1 01.02.2012 18:37
wyglada smakowicie
Weronika_eM 17.08.2011 21:52
super
Jolanta_P-S 16.08.2011 19:13
coś dla mnie
Jolanta_P-S 16.08.2011 19:13
coś dla mnie
suzana 16.08.2011 18:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak