Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pieczareczki

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapelusze pieczarek 10 dużych
sok z cytryny do smaku
oliwa 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
bazylia 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
Farsz: 10 szt.
pieczarki 10 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pieczareczki

Pieczark opłukać osuszyć odciąć trzonki.Kapelusze natrzeć sokiem z cytryny i oliwą,Trzonki oczyścić drobno posiekać podsmażyć na suchej patelni.Gdy płyn odparuje dodać oliwę i smażyć jeszcze chwilę.mieszając.Wymieszać z posiekaną zieleniną i przyprawami.Kapelusze obsmażyć z każdej strony przez 3 minuty na rozgrzanej oliwie.Tak przygotowane kapelusze faszerować gotową masą z trzonów i zieleniny,Piec w piekarniku ok 15 min w temp. 200 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.05.2011 19:28
Robię i są znakomite.
Marta98 02.01.2011 11:33
super
tomcio 18.08.2010 14:38
mniam
dasada1 13.08.2010 22:00
uwielbiam pieczarki
iwona332 30.07.2010 01:15
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak