Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy na słono z parówkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4
mleko 1 szklanka
mąka 20 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
parówki 4
ser 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy na słono z parówkami

Zmiksować jajka, mleko, mąkę i proszek. Parówki i żółty ser pokroić w kosteczkę i dodać do ciasta. Doprawić solą i pieprzem i dowolnymi ziołami. Smażyć jak normalne racuchy. Bardzo dobre z sosem grzybowym, lub keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 11.08.2014 14:06
ciekawy przepis
cooleczka 14.01.2013 12:16
bardzo lubię racuchy, ale zawsze robiłam je na słodko, najczęściej z jabłkiem
Kate131 23.02.2012 08:19
ciekawe
Papryczka 14.11.2011 14:19
smaczne
bursztynek 18.08.2011 21:57
fajne, z parówkami nie robiłam - racuchy uwielbiam
maciek 02.08.2023 20:14
to po tym daniu juz nie bedziesz lubiala racochow
anja3107 12.08.2011 14:53
smacznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak