Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekolady mlecznej

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada mleczna 2 tabliczki
jajko 4 sztuki
masło 2 łyżki
poziomki
cukier 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekolady mlecznej

Żółtka utrzeć na parze z połową cukru. Zrobić z tego puszystą masę. Białka ubić na sztywną pianę. Gdy się ubije dodać cukier. Czekoladę rozpuścić na maśle. Dodać poziomki. Mus przełożyć do miseczek (pucharków). Udekorować wg uznania i wstawić do lodówki na 3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak