Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety ryżowe z pieczarkami cebulą i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
jaja 2 szt
cebula 1 szt
żółty ser 15 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety ryżowe z pieczarkami cebulą i serem

ugotować ryż w osolonej wodzie, ostudzić. do ryżu dodać jaja, starty ser żółty. pieczarki z cebulą podsmażyć na maśle. część pieczarek dodać do ryżu a kolejną część odłożyć na sos. masę ryżowa doprawić vegetą i formować kuleczki obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju.
z pozostawionych pieczarek ugotować sos.
gotowe kulki podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak