Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka z galaretką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 4 szt
cukier 10 łyżek
białko 15 szt
woda 2 szkl
brzoskwinie 2 szt
galaretka brzoskwiniowa 1 szt
woda 450 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka z galaretką

Cztery galaretki rozpuścić w dwóch szkl. wrzącej wody, odstawić. Białka ubić na sztywno z cukrem dodać tężejącą galaretkę i odstawić na 15 min do lodówki. Następnie przełożyć do naczynia, aby dobrze się kroiło. brzoskwinie myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w kawałki. Później układamy na piance.Galaretkę rozpuścić w 450 ml. wrzącej wody, ostudzić i jak będzie tężeć wylać na brzoskwinie. Ciasto przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 07.09.2013 09:50
pyszny deserek
Angelika6 25.03.2013 06:14
przepyszny deser
alaaa 22.10.2012 20:04
dawno nie robiłam a bardzo lubię
mirosława4 28.02.2012 15:16
super
RenataZ-et 26.02.2012 14:11
uwielbiam takie desery
Łukasz15 13.01.2012 10:43
ekstra
maryśka 06.11.2011 11:36
mniam
jeta72 02.11.2011 18:46
to coś dla mnie :-)
eli82 22.10.2011 11:24
proste i dobre :)
Monika193
Monika193 02.10.2011 10:30
to ja poproszę o kawałeczek
barbara11561 07.09.2011 09:53
pyszna
Natalia/tubisiek 29.08.2011 20:32
bardzo fajny przepis
Wafelek2601 07.08.2011 09:18
aż mi się zachciało
mikrusiak 02.08.2011 17:04
hm... mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak