Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowwe ze śliwką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 3 szt
śliwki 35 dkg
rodzynki 3 łyżki
oregano 1 łyżeczka
wino białe wytrawne 1/4 szkl
olej 3 łyżki
sól
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowwe ze śliwką

Umyte polędwiczki rozbić delikatnie, oprószyć pieprzem, oregano i kucharkiem z obu stron. Śliwki umyć, wypestkować i drobno pokroić, dodaj do nich sparzone rodzynki. Farsz podzielić na 3 części i rozłożyć na każdą polędwiczkę i zwinąć w rulonik. Przygotowane polędwiczki podsmażyć na silnie rozgrzanym oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, wlać wino i piec w temp. 180 stopni ok. 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 28.09.2013 14:44
zapowiada się smaczne mięsko nie tylko na obiad :)
IZABELA29 10.09.2012 09:06
smacznie
ben-ka 09.09.2012 10:13
to coś dla mnie - pycha!
IKrakowianka 30.04.2012 22:10
świetny obiad
IKrakowianka 30.04.2012 22:10
świetny obiad
RenataZ-et 05.03.2012 19:04
wyśmienite
berys18 01.12.2011 15:34
super pomysł
Wacław 13.10.2011 18:29
smaczne
Monika193
Monika193 01.10.2011 13:48
pyszne
Wafelek2601 23.08.2011 09:58
super
jeta72 04.08.2011 19:45
fajne
Emiliozo 03.08.2011 17:48
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak