Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek z masą grysikową

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Pomysł na ciekawe ciasto wielkanocne - mazurek z kremem z grysikiem. Palce lizać!

Składniki:

Ciasto

mąka 0.5 kilograma
margaryna 125 gramów
cukier 0.5 szklanki
jajko 3 sztuki
miód 150 gramów
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Masa

mleko 0.5 litra
grysik 3 łyżki
cukier 1 szklanka
masło 200 gramów
olejek migdałowy kilka kropli

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek z masą grysikową

Ciasto

Ze wszystkich składników zrobić ciasto i podzielić na 3 części. Piec 3 placki (blacha: 23x35 cm) w temperaturze 175°C przez około 20 minut. 

Masa

Mleko, grysik, cukier połączyć razem i gotować przez 30 minut. Ostudzić. Masło z olejkiem utrzeć, dodawać po łyżce zimnego kremu. Dobrze utrzeć. Przekładać placki masą, a wierzch dowolnie udekorować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 26.12.2011 09:27
mniam
Juleczka20 18.09.2011 10:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak