Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki drobiowo-wieprzowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak pół sztuki
łopatka wieprzowa 70 dag
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
woda 3 litry
mąka 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki drobiowo-wieprzowe

Kurczaka ugotować z jarzynami w osolonej wodzie do miękkości. Tak samo postąpić z łopatką. Miękkie mięso wyciągnąć z rosołu. Pokroić drobno. Kurczaka oddzielić od kości. Połączyć wszystko razem. Przyprawić do smaku i zatrzepać 1 łyżką mąki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 03.04.2012 08:03
lubię flaczki
tomek18 01.10.2011 09:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak