Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki kurczaka w tajskiej marynacie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4
sos chili 2 łyżki
ocet balsamiczny 2 łyżki
sos sojowy 1 łyżeczka
sól do smaku
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki kurczaka w tajskiej marynacie

Pałki z kurczaka dokładnie oprószamy solą. Oddzielnie w miseczce łączymy sos chili z octem balsamicznym, oliwą i sosem sojowym. Dokładnie mieszamy i taką marynatą zalewamy udka kurczaka. W razie potrzeby marynatę po udkach rozprowadzamy pędzelkiem. Tak zamarynowane udka trzymamy w lodówce kilka godzin następnie grillujemy na kolor rumiany. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 01.03.2013 21:55
fajny pomysł wart przygotowania
Beatris 26.07.2011 11:28
Z chęcią wprosiłabym się na takiego grilla.
teresa18 20.07.2011 22:39
podoba mi sie
MAR3STA 20.07.2011 21:22
świetny!
Zoso 19.07.2011 20:40
super danie
Agnieszka_B 17.07.2011 16:50
Grillowany kurczak i to w takiej marynacie musi smakować znakomicie:)
agnieszka137 16.07.2011 23:53
super!!!
Jolanta_P-S 16.07.2011 20:04
to dzisiaj szalałeś z marynatami;)
pacpaw 16.07.2011 17:15
ciekawe kto piersi :o)
evita0007 16.07.2011 16:20
No pycha !!! ty dzisiaj udka a ja skrzydełka hihi :0)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak