Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 60 dkg
cebula 1 sztuka
śmietana 12% 180 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w śmietanie

Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć ją na oleju. Dodać do niej pokrojone w półplasterki pieczarki i usmażyć je. Oprószyć solą i pieprzem. Wlać połowę śmietany, wymieszać. Z resztą śmietany rozmieszać mąkę, zagęścić nią sos. W razie potrzeby doprawić jeszcze solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 25.04.2012 21:20
smaczne;)
sunnymood 17.12.2011 10:50
bardzo dobre:)
ziutula
ziutula 31.10.2011 08:34
dobre do kotletów jajowych
Weronika_eM 23.07.2011 22:33
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak