Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola z serem mozzarella

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z Soli 80 dag
margaryna 10 dag
sól
pieprz
szalotka 10 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 8 dag
natka pietruszki 2 łyżki
pomidory 30 dag
mozzarella 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sola z serem mozzarella

Rybę krótko podsmażyć na margarynie, posolić. Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem naczynia żaroodpornego. Szalotki posiekać, dusić krótko na margarynie. Bułkę tartą wymieszać z posiekaną natka pietruszki, posypać filety. Pomidory i mozzarellę pokroić w plasterki, umieścić na filetach. Posypać solą i pieprzem, zapiekać kilka minut w 200 stopniach. Gotowe danie udekorować świeżą bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak