Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruloniki z porem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 4 szt.
szynka 8 plasterków
mozzarella 20 dag
masło 5 dag
bagietka
sól
pieprz
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki z porem

Pory pokroić na 8 kawałków, włożyć do wrzątku, gotować 8 minut. Wyjąć z wody, ciasno zawinąć w plasterki szynki. Masło dokładnie wymieszać z ziołami, połową posmarować naczynie żaroodporne. Ser mozzarella pokroić w cienkie plasterki. Do naczynia przełożyć przygotowane ruloniki, przykryć plasterkami mozzarelli. Całość obłożyć pozostałym masełkiem, na koniec posypać pieprzem. Piec 30 minut w 175 stopniach. Bagietkę pokroić w plasterki. Gotowe ruloniki udekorować bazylią, podawać z bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 14.07.2011 09:26
uwielbiam mozarellę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak