Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik kawowo - śmietanowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń śmietankowy 2 szt.
mleko 900 ml
kawa rozpuszczalna 3 łyżki
cukier 4 łyżki
margaryna 1 kost.
smietana kremowa 300 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
delicja 1 opakowanie
chrupki czekoladowe
Biszkopt czekoladowy 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik kawowo - śmietanowy

1. Biszkopt przekroić na dwie części (tak, aby powstały dwa cieńsze krążki).
2. 700 ml mleka zagotować. Resztę mleka wymieszać z budyniami, kawą i cukrem. Rozpuszczone w mleku budynie wlać do gotującego się mleka. Wymieszać. Ostudzić.
3. Margarynę utrzeć mikserem. Do margaryny dodawać po łyżce gotowego, zimnego budyniu, cały czas miksując.
4. Biszkopty przełożyć masą budyniową (3).
5. Ubić kremówkę. Dodać rozpuszczoną żelatynę. Zmiksować.
6. Górę tortu posmarować bitą śmietaną. Na wierzch ciasta położyć delicję, całość ozdobić śmietaną za pomocą szprycy. Ciasto można również ozdobić chrupkami czekoladowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 20.07.2011 10:14
Aż ślinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak