Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z kapustą i grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1kg
grzyby suszone 4garści
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula biała 2szt.
mąka pszenna 2łyżki
wykałaczki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z kapustą i grzybami

1.grzyby namoczyć na noc.
2grzyby ugotować,odcedzić,wodę po nich odstawić na sos
3 kapustę kiszoną ugotować do miękkości.
4 kapustę i grzyby pokroić dodać pokrojoną w kostkę cebulę
i wszystko podsmażyć dodając sól i pieprz do smaku
5 schab pokroić i roztłuć na cienkie kotlety,przyprawić solą i pieprzem.
6 nakładać farsz na mięso i zwijać roladki,przypiąć każdą wykałaczką żeby się nie rozwaliły.
7 ułożyć ciasno roladki w naczyniu żaroodpornym i piec ok.godziny.
8 po wyjęciu ostudzić wyjąć wykałaczki i poprzekrajać roladki na połówki
9 wodę po grzybach gotujemy z kmostką rosołową może być drobiowa lub wołowa,dodać sól i pieprz do smaku i zagęścić mąką.
10 roladki ułożyć na talerzu polać sosem grzybowym.
11 podawać na ciepło z pieczywem lub ziemniakami.
SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak