Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane - smazone.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
pieczarki 10 dag
cebula 1 szt
masło 1 łyzka
majonez 2 łyzki
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia wg potrzeb
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane - smazone.

Jajka ugotować na twardo,obrać i przeciąć wzdłuż.Wyjąć żółtka.Pieczarki zetrzeć na tarce jarzynowej ,włozyc na wrzatek,zagotować i odcedzić.Cebilę drobno posiekać i usmazyc na maśle.Wszystkie składniki farszu wymieszać,dodać majonez,musztardę sól i pieprz i masą nadziewać połówki jajek.Każdą połówkę obsypać bułką tartą i usmazyc na patelni.Można podawać na gorąco i na zimno.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 02.08.2013 05:29
pyszna kolacja
Rybciia 27.05.2013 11:42
fajny przepis :-)
Motorek 01.01.2013 01:13
fajna kolacyjka
jeta72 30.05.2012 12:59
pyszne!!!
cooleczka 14.03.2012 14:20
ciekawy pomysł :)
Ewelina47 12.02.2012 12:56
pyszne muszą być te jaja :)
anemon 21.01.2012 08:31
Bardzo ciekawie to wymyśliłaś i już czytając czuję, że smacznie.
Grażyna13 18.10.2011 23:19
pycha !
barbara11561 11.10.2011 19:43
super jajeczka
MAŁY 09.08.2011 12:43
ciekawe danie warte spróbowania
IZABELA29 04.07.2011 08:27
jeszcze tak nie robiłam ale widać warto spróbować nowości.
misia53 03.07.2011 20:02
Ale jaja!!!
halina17 03.07.2011 17:04
smaczne jajka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak