Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z budyniem i jabłkami Joli

3.0
(17)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
margaryna 250 gramów
mąka ziemniaczana 1 szklanka
jajko 5 sztuk
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
budyń śmietankowy 2 sztuki
mleko 4 szklanki
jabłka 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z budyniem i jabłkami Joli

Cukier, margarynę i żółtka utrzeć. Dodać mąkę i na koniec ubite białka. Ciasto podzielić na dwie części. Na jedną wyłożyć jabłka i wylać ugotowany gorący budyń. Przykryć drugą warstwę ciasta. Piec ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni.

*Blacha 30x25 cm, wyłożona papierem do pieczenia. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 16.01.2012 15:32
smaczne
aleksa123 16.07.2011 15:46
ciekawy przepis, spróbuję
1j1o1l1a1 03.07.2011 15:04
smakowity :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak