Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażanowe roladki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy arachidowe 500 g
orzechy laskowe 100 g
śliwki suszone 300 g
morele suszone 100 g
papryczka chili 1
imbir starty 1 łyżeczka
skórka z cytryny
olej 3 łyżki
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażanowe roladki

Bakłażany pokroić wzdłuż w cieniutkie plasterki najlepiej na krajalnicy , albo nożem od sera . Partiami kładziemy na patelni w niewielkiej ilości oleju . Każdy smażymy króciutko z obu stron ale nie przypiekamy , potem odkładamy aż wystygną . Orzechy i suszone owoce zemleć razem w maszynce albo blenderze , papryczkę drobniutko posiekać a imbir zetrzeć. Wszystko wymieszać z olejem i skórką cytrynową . Paski bakłażanów posmarować farszem i zwinąć w roladki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 15.10.2012 11:54
ekstra
babcia
babcia 15.10.2012 11:54
ekstra
Zoso 01.06.2012 22:45
musi smakować wyśmienicie
halina17 04.07.2011 14:36
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak