Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z bitą śmietaną i jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
mleko 2 szklanki
bita śmietana 200 ml
jabłka 1 kg
truskawki 30 dag
cukier 4 łyżki
sok z cytryny 4 łyżki
cukier waniliowy 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z bitą śmietaną i jabłkami

Jabłka obrać , zetrzeć na tarce lub drobno pokroić .Jabłka usmażyć dodając cukier.Ryż ugotować w 2 szklankach mleka z dodatkiem szczypty soli oraz cukrem waniliowym.Truskawki umyć , osuszyć ręcznikiem papierowym.Gorący ryż rozłożyć na 4 talerze , następnie położyć gorące jabłka , bitą śmietanę oraz truskawki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 14.02.2012 17:16
fajny
Agnik 17.07.2011 16:25
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak