Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby duszone w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bulion grzybowy 1 kostka
śmietana do gotowania 1/2 szkl
masło 5 dag
cebula 1 szt
czosnek 1 szt
prawdziwki 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby duszone w śmietanie

Rozmrożone grzyby dokładnie opłucz i osącz. Potem pokrój w w paski, małe zostaw w całości. Cebulę pokój, posiekaj i zeszklij na maśle. Dodaj rozgnieciony ząbek czosnku, grzyby, sól i pieprz do smaku.

Bulion grzybowy rozpuść w szklance wrzącej wody. Zalej bulionem grzyby i duś ok.30 min. Dodaj śmietanę do gotowania i gotuj jeszcze 3-4min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak