Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz imprezkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
makaron świderki 15 dag
pieczarki 30 dag
papryka czerwona 2 szt
cebula 2 szt
por 1/2 szt
papryka konserwowa 1 szt
mąka 1-2 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
sól
pieprz
olej 1/3 szklanki
Kucharek przyprawa uniwersalna
ketchup 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz imprezkowy

Mięso kroimy w kostkę przyprawiamy i smażymy na oleju do miękkości.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu- odcedzamy, polewamy zimną wodą i odstawiamy na bok.
W innym garnku lub w wysokiej patelni smażymy pokrojoną surową paprykę, pokrojone pieczarki, cebulę i por.
Gdy są podsmażone mieszamy z mięsem- podlewamy wodą- dodajemy przyprawy i pokrojoną konserwową paprykę.
Zagęszczamy zawiesiną z mąki i wody- doprawiamy ketchupem.
Wsypujemy makaron- mieszamy i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 04.10.2013 20:38
na imprezkę z takim gulaszem chętnie wpadnę :)
kasienka23 03.03.2012 21:14
smakowicie wygląda
Angelika10 15.11.2011 22:29
Smaczny.
m1monika 25.10.2011 00:40
świetny
barbara11561 13.10.2011 09:57
swietny
ankaryba 19.09.2011 19:23
super;)
Ewa111 10.09.2011 12:48
planuję imprezę i już wiem co będzie głównym daniem
kanu83 14.08.2011 20:24
pyszny
Gosia32
Gosia32 04.07.2011 09:35
extra
Wacław 30.06.2011 08:25
fajny smaczy przepis,dobry na imprezke
Krystyna32 27.06.2011 19:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak