Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba opiekana w zalewie octowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z ryby 1,5 kg
olej do smażenia
jajko
sól
Zalewa:
woda 4 szklanki
ocet 10 % 1 szklanka
cukier 5 łyżek
sól 2 łyżki
cebula 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ryba opiekana w zalewie octowej

Filety rybne płuczemy,solimy obtaczamy w jajku następnie w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron,następnie przekładamy je do naczynia żaroodpornego.Cebulę obieramy i kroimy w paseczki.Składniki zalewy wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia,dodajemy cebulę chwilkę razem gotujemy i odstawiamy do wystygnięcia.Gdy będzie już chłodna zalewamy filety i wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PIOTR11 12.11.2012 22:05
apetyczna,lubię
iga2 21.11.2011 18:37
smaczna
anemon 06.11.2011 13:53
Ciekawy pomysł.
iza15 22.09.2011 23:16
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak