Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna
łopatka 50-60dag
cebula
czosne\\ 3 ząbki
mąka
kostka mięsna
pomidory 2
marchew 2
koncentrat pomidorowy
cząber
tymianek
majeranek
śmietana do zup

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną

Mięso oczyścić, pokroić w kostkę (nadmiar tłuszczu usunąć), oprószyć mąką i wrzucić na rozgrzany olej. Cebulę i ząbki czosnku posiekać i dodać do mięsa. Doprawić solą i pieprzem.
W garnku rozpuścić kostkę mięsną w ok 500ml wody. Do wywaru dodać usmażone mięso i dusić na małym ogniu. Pomidory sparzyć i pokroić w małą kostkę. marchew obrać i pokroić w plasterki po czym wrzucić do gotującego się mięsa razem z pomidorami. Całość dusić pod pokrywką, dodać łyżeczkę / 2 koncentratu. Dorzucić zioła i odrobinę przyprawy do gulaszu. Zdjąć z ognia i zabielić śmietaną. Jeżeli będzie zbyt rzadki, zagęścić mąką. Podawać z ugotowaną kaszą (pół szklanki do szklanki na osobę)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aguus 21.06.2011 14:47
Jak gulasz to koniecznie z kaszą:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak